Persbericht

VaccinatieZorg en ThuisVaccinatie gaan samen coronavaccinaties op locatie uitvoeren

Ondersteuning bij vaccinatie van duizenden medewerkers in de acute, ouderen- en gehandicaptenzorg en veiligheidsbranches

Hoofddorp en Ravenstein, 6 januari 2021 - VaccinatieZorg, marktleider in Nederland voor werkgerelateerde vaccinaties op locatie voor onder andere medewerkers in de acute, ouderen- en gehandicaptenzorg en veiligheidsbranches, en ThuisVaccinatie, de marktleider voor reizigersvaccinaties bij particulieren thuis, zijn een strategische samenwerking aangegaan. Hiermee gaan zij gezamenlijk hun bijna 80 BIG geregistreerde en in vaccinatie gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen inzetten voor het uitvoeren van coronavaccinaties op locatie. Zodra er in Nederland voldoende vaccins beschikbaar zijn, zal hiermee worden gestart.

 

Ilona de Vreeze, Directeur VaccinatieZorg, zegt:

Ik ben erg blij met dit nieuwe samenwerkingsverband, waardoor wij medewerkers in de acute zorg én in de ouderen- en gehandicaptenzorg, maar ook bij veiligheidsinstellingen waar wij al jarenlang voor werken, coronavaccinaties kunnen verzorgen. We zullen daarbij de prioriteiten in vaccinatievolgorde, zoals die door het ministerie zijn bepaald, opvolgen. Vele van onze bestaande relaties die wij al jaren ondersteunen bij het uitvoeren van griep- en andere belangrijke vaccinaties zoals Hepatitis B, hebben ons benaderd of wij hen ook kunnen ondersteunen bij hun coronavaccinaties op de werklocatie. Door deze samenwerking hebben wij nu bijna 80 in vaccinatie gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen beschikbaar om aan deze vraag te voldoen.”

 

Rob Peters van Nijenhof, Oprichter van ThuisVaccinatie, zegt:

“Wij zijn erg verheugd met deze samenwerking. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het zetten van vaccinaties en we helpen graag bij het beschermen van de vele zorg en andere hoog-risico werk-gerelateerde cliënten van VaccinatieZorg. Uiteraard zullen wij ook onze eigen cliënten zo snel mogelijk gaan vaccineren zodra er voldoende coronavaccins beschikbaar zijn”.

 

============

 

Over VaccinatieZorg

VaccinatieZorg is een landelijk werkende organisatie op het gebied van werk gerelateerde infectiepreventie. VaccinatieZorg is gespecialiseerd in onder andere de PrikPunt-meldlijn, een 24/7 landelijk meldpunt voor prik-, snij-, bijt-, krab- en spataccidenten, beroeps vaccinaties zoals hepatitis B, hepatitis A en DTP, griepvaccinaties, MRSA-dienstverlening en het meldpunt tekenbeten. Vrijwel al deze activiteiten worden namens werkgevers op locatie in vooral zorginstellingen, ziekenhuizen en bij veiligheidsorganisaties uitgevoerd. Voor al onze directe zorg taken werken wij uitsluitend met BIG geregistreerde medewerkers.

 

Ga voor meer informatie naar: www.vaccinatiezorg.nl

 

Over Thuisvaccinatie

Thuisvaccinatie heeft tot op heden ruim 100.000 mensen aan huis gevaccineerd. Dit betreft vooral reizigersvaccinaties voor particulieren die naar tropische gebieden reizen. Thuisvaccinatie.nl werkt uitsluitend met BIG-geregistreerde artsen die een speciale vaccinatieopleiding gevolgd hebben en veel ervaring in het vaccineren – waaraan hoge eisten worden gesteld - hebben. De professionals van Thuisvaccinatie volgen regelmatig cursussen op het gebied van reizigersadvisering. Naast vaccinaties geven onze artsen derhalve ook advies op het gebied van onder andere voedsel, drinkwater en hygiëne op de reisbestemming.

 

Ga voor meer informatie naar www.thuisvaccinatie.nl

 

Contacten:

 

VaccinatieZorg

Jan Egberts

T: +31 6 146 72 518

E: janegberts@aol.com

 

LifeSpring LifeSciences Communication, Amsterdam

Leon Melens

T: +31 6 538 16 427

E: lmelens@lifespring.nl 


Copyright © 2015 - 2021 LifeSpring LifeSciences Communication, All rights reserved. 

 

Our address is: 
LifeSpring LifeSciences Communication
Science Park 400
1098 XH Amsterdam
Netherlands

 

www.lifespring.nlClick here to unsubscribe